Dox Office ft. Music

Op zondagavond vanaf 22u (of een tikje later)

Codewoorden: film en muziek. Wij selecteren voor jou de pakkendste prenten over muzikale helden.

27/5 Juul’s Ears

Van Chet Baker over Charles Mingus tot Dexter Gordon: in de Hnita Jazz Club bracht Juul Anthonissen het kruim van de jazz samen. Een heerlijk postuum portret over een vermaard jazzfiguur de hand van archiefbeelden, oude opnames en exclusieve interviews, in een regie van Philippe Cortens, Bob Maes en Carlo Dieltjens.

Trailer (YouTube)

03/6 The Last Waltz

Wie herinnert zich de legendarische begeleidingsband van Bob Dylan niet? Wereldsterren Eric Clapton, Neil Diamond, Bob Dylan, Muddy Waters en Ringo Star stonden veertig jaar geleden voor het laatst samen op één podium als The Band. En jij kan dat concert herbeleven, vanop de eerste rij.

Trailer (YouTube)

10/6 Lords of Dogtown

Eind jaren 60, een verlaten pretpark aan de Californische kust en 8 jongeren met een grote hang naar risico. Surfplanken en skateboards – in die tijd nog relatief nieuw – zijn hun favoriete instrumenten. Al snel vormen zij de Z-boys en ontwikkelen ze een revolutionaire nieuwe skate-stijl die zich in sneltempo onder jongeren over de hele wereld verspreidt.

Trailer (YouTube)

24/6 What happened miss (Nina) Simone

Aan de hand van archiefmateriaal, beelden van optredens en nieuwe interviews met familie, vrienden en collega’s, ontvouwt zich een fascinerend portret van een intrigerende artieste: haar intense betrokkenheid bij de Civil Rights Movement, haar beslissing om te verhuizen naar Africa in de jaren zestig en naar Europa in de jaren zeventig, haar emotionele moeilijkheden in de jaren tachtig en haar latere jaren in Frankrijk.

Trailer (YouTube)

01/7 Cure for Pain

In de zomer van 1999 overleed Mark Sandman, de charismatische zanger, bassist, tekstschrijver, componist en oprichter van de band Morphine. In deze muziekdocumentaire proberen de makers de betekenis van Sandman voor de Amerikaanse popmuziek te duiden. Voormalige bandleden en collega-muzikanten komen aan het woord, maar de makers graven ook in zijn persoonlijke geschiedenis, waarover Sandman nooit publiekelijk sprak.

Trailer (YouTube)

Advertentie
%d bloggers liken dit: