Labeau’s

Elke donderdag van 20u tot 22u.
De Labeau’s, dat zijn een reeks workshops en lezingen over de schone dingen des levens. Experimenteren, proberen en genieten in Het Hoofdkwartier.

Inschrijven doe je via info@hoofdkwartierdiest.be. Mail ons je naam, voornaam en gsmnummer.
De prijzen staan telkens vermeld bij de workshop. Betalen doe je cash ter plaatse.


24 mei – Cachepot (plantenverzorging)

Zijn de bladeren van jouw vrouwentongen bruin? Krijgt je orchidee maar geen nieuwe knoppen? Of heb je een gezonde groene aanwinst, maar geen groene vingers?
Het HQ geeft je tips over kamerplantverzorging, zodat jij jouw plantjes de nodige TLC kan geven.
Van Retro 46 krijg je alvast een ‘nieuwe’bloempot om je plantje in te zetten.

Prijs: 10€, betalen doe je cash ter plaatse.
I.s.m. Puur uit den Hof en Retro46

31 mei – Houten coasters maken

In deze workshop maak je je eigen ‘Hannemans coasters’: houten onderzetters schuren, afwerken en schilderen met ecologische verf, helemaal naar jouw zin!
Hannemans voorziet de multiplex onderzetters, schuurblokjes, borstels en verf. Deze kan je naar eigen fantasie personaliseren.
Hanne is interieurvormgeefster en meubelmaker. Een paar jaar geleden startte ze Hannemans met een collectie woonaccessoires en kleine meubels in hout. Typerend is de strakke vormgeving met steeds een hoek af.
Je gaat naar huis met 5 coasters (4 kleine + 1 grote).

Prijs: 40€, betalen doe je cash ter plaatse.
I.s.m. Hannemans

 

7 juni – Vermouth en amaro maken

Vermouth is een versterkte, gearomatiseerde wijn die met planten en kruiden, botanicals, op smaak is gebracht. Je maakt kennis met verschillende stijlen en merken en krijgt tips om smaken te combineren. Uitgebreid proeven staat natuurlijk ook op het programma, zodat je gaandeweg je eigen voorkeur leert kennen. En daarna: zelf aan de slag!
Je gaat naar huis met je eigen gecreëerde vermouth of amaro.

Prijs: 15€, betalen doe je cash ter plaatse.

21 juni – IJzersmeden

In deze workshop maak je kennis met het werkproces van het smeden: het vasthouden van de hamer en het beslaan op het aambeeld worden toegelicht. Alle stappen worden nauwgezet begeleid, zodat je op je eigen tempo het vuur, de slag van de hamer, de hoek waarop je slaat kan begrijpen.
Je gaat naar huis met je zelf gesmede metalen blaadje.

Prijs: €, betalen doe je cash ter plaatse.
I.s.m. Julz Van Mechelen

28 juni – Looking for Water – Eva Verbeeck

Fotografe Eva Verbeeck geeft tekst en uitleg bij haar project Looking for Water.
Voor de beelden in deze fototentoonstelling — trouwens voornamelijk werk dat nog nergens anders te zien was — reisde ze naar verschillende uithoeken van de wereld, om er de gevolgen van de klimaatverandering vastte leggen. Centraal thema: de schrijnende watercrisis. Ook het belang van diversiteit in fotografie en de organisatie Women Photograph worden belicht.

Prijs: Gratis / zonder inschrijving
I.s.m. Eva Verbeek

5 juli – Beer o’clock

Vanavond is het al bier wat de klok slaat! Bierexperts Nicolas Volders enLieven Vastenavondt slaan de handen in elkaar met Jan Maes, zodat het top-menu van BACARI geserveerd wordt met dé ideale gerstenatjes. Tijdens de workshop, die je kan combineren met BACARI als je dat wil, nemen ze je mee naar het biernamaals en leer je alles over … bier natuurlijk.

Prijs: €, betalen doe je cash ter plaatse.
I.s.m. Hoprebel

 

Advertentie
%d bloggers liken dit: