NOORD – Whiskey, Sien Volders & Roland Van Campenhout

Sien Volders (geboren en getogen in Diest, woont nu in Gent) schreef met ‘Noord’ een meeslepend debuut. Ze dropt haar hoofdpersonage in het desolate, maar van natuurschoon vergeven goudzoekersstadje in Noord-Canada.
Dat heeft een meteen een autobiografische achtergrond gezien ze zelf al geruime tijd aangetrokken is tot dit no man’s land en er regelmatig verbleef, gelokt door het einde van de wereld.

‘De indringende atmosfeer en de zorgvuldige, precieuze opbouw van dit debuut zijn overtuigend, net als de fijnmazige karaktertekening van de robuuste personages. Gaandeweg raak je ingesponnen in dit sterk door bluegrass voortgestuwde universum.’
De Morgen

Dit boek vormt de blauwdruk voor een avond vol blues, whiskey, eten uit het hoge noorden en natuurlijk de schrijfster zelf.

Chapelure – food  – vanaf 19u

De kitchen Criminals serveren in foodtruck-stijl gegaarde zalm met een maplesyrup- en mosterddressing & een salade van wilde rijst.
Ter plaatste te koop. Je kan jouw portie wel al op voorhand reserveren via food@hoofdkwartierdiest.be

Whiskey-tasting – 19u30

Een beginnerstasting die start in Canada en daarna richting Schotland trekt.
Je zal kennismaken met zes kwaliteitsvolle whisky’s. Het assortiment dat geproefd wordt tijdens de tasting is op maat samengesteld. Voor liefhebbers, maar ook voor kenners.
De tasting neemt ongeveer één uur in beslag.

Prijs: 20€ per persoon
De plaatsen zijn beperkt, inschrijven is verplicht en doe je via info@hoofdkwartierdiest.be.len doe je cash ter plaatse. 

Interview/ performance door Sien Volders & Roland Van Campenhout – 20u30

Sien & Roland doen aan de hand van tekst en muziek een boekje open over de debuutroman ‘Noord’, gevolgd door een live concert van blueslegende Roland Van Campenhout en z’n kompaan.

Optreden Roland van Campenhout en John Joris – 21u30

Toegang gratis.

Dox Office The Last Waltz – 22u30

Wie herinnert zich de legendarische begeleidingsband van Bob Dylan niet? Wereldsterren Eric Clapton, Neil Diamond, Bob Dylan, Muddy Waters en Ringo Star stonden veertig jaar geleden voor het laatst samen op één podium als The Band.
En jij kan dat concert herbeleven, vanop de eerste rij.


De soundtrack bij Noord:


Noord

In de vroege jaren tachtig trekt Sarah, een jonge zilversmid op een kantelpunt in haar leven, voor een tijd naar het noorden. Ze komt in een afgelegen goudzoekersstadje terecht en ontmoet er Mary, die de enige winkel en het postkantoor uitbaat. Het pad van beide vrouwen kruist dat van twee mannen: mannen die leven voor muziek, vrijheid en het ongetemde bestaan. Gaandeweg leert Sarah hoe Mary’s leven een voorafspiegeling is geweest van het hare en wat het betekent vrij te zijn.

noord

 

Advertentie
%d bloggers liken dit: